Тъй като 3D печат е бъдещето, а Коледа точно наближава, защо да не ги комбинирате и двете с тези страхотни идеи за коледен 3D печат?

Ако не сте изпитали удоволствието да създавате чрез 3D печат, пропускате. Фактът, че можете да превърнете почти всеки 3D модел с разумни размери в обект от реалния живот, е невероятен и идеален за коледния сезон – както за декорация, така и за подарък.

Дните около Коледа и Нова година винаги носят със себе си една особена магия, която няма как да се опише с думи, но затова пък всеки може да я почувства и да почерпи вдъхновение и нови сили. Надеждата за по-добро бъдеще живее във всеки един от нас, а какво по-добро време да й придадем образ и форма от коледно-новогодишните празници!

За да създадем подходящата атмосфера и настроение всяка година украсяваме домовете си и изграждаме фокусен център с коледна елха, играчки и гирлянди, в очакване на прекрасните празнични дни. Опитваме се да запазим традициите, но често пъти ни се ще да „разкрепостим Коледния дух“ и да помислим за нещо по-специално, нещо, което си е само наше хрумване и изработката му ще ни донесе истинско удовлетворение.

Творческият потенциал дреме у всеки един от нас. Можете да му дадете израз с изработка на украса за Коледа и Нова година собственоръчно по много начин. Например, да си изработите хартиени снежинки и гирлянди, коледни играчки, салфетки и какво ли още не. Но можете и да се възползвате от огромните възможности, които откри пред човечеството 3D печата и да се отдадете на творчески занимания, свързани с 3D принтиране, 3D моделиране, прототипиране и да изразите своята индивидуалност по още по-модерен и оригинален начин.

Освен дома си, чрез възможностите на съвременното 3D принтиране, можете да разнообразите по необикновен начин и вашия офис, търговска площ или друго бизнес пространство. Ако в предновогодишната суматоха изведнъж ви е хрумнало, че ако декорирате офис пространството или добавите нещо персонално към декорацията на корпоративната площ, работният процес ще потръгне по-добре и хората ще посещават мястото с удоволствие, значи е време да действате.

Може би дори вече в главата ви се е оформила ясна представа за определени елементи от декора, които искате да изработите на 3D принтер? Дори имате идея и за това къде ще бъдат поставени те и как ще освежат атмосферата, добавяйки й повече празничност? Тогава не губете време, а действайте.

А ако нямате достатъчно време за 3D моделиране, може да почерпите идеи и от нещата, които са създали други ваши колеги-ентусиасти. Ето няколко интересни и оригинални варианти за въплъщение на Коледния дух в интериора на вашия дом или офис.

Коледни декорации на 3D принтер

3Dмоделиране на жироскопичната звезда

Звездата е основен атрибут на всяко едно коледно дърво, но ако желаете да й придадете още по-оригинален вид, можете да комбинирате няколко звезди в една. Така ще получите уникална мобилна декорация. Когато е сглобена, жироскопичната звезда изглежда досущ като обикновената, но ако завъртите всяка част по оста й ще се насладите на една уникална геометрична форма.

Освен това всеки елемент може да бъде боядисан в различни цветове или отпечатан с многоцветна пластмаса.

3Dмоделиране на жироскопична снежинка

Тя се прави по същия начин. Няколко елемента могат лесно да се въртят около отделната си ос, а след това да се оцветят пожелание със сребърна боя или лак.

3D принтиране – гирлянди за Коледа и Нова година

Създателите на тази декорация са измислили чудесен начин, който ще ви позволи да експериментирате с дължината толкова, колкото вие сами пожелаете. Такива гирлянди могат да украсят коледни елхи с всякакъв размер. Всеки елемент се отпечатва на 3D принтер отделно и после се закрепват помежду си – можете да използвате най-различни начини, за да ги свържете.

С помощта на 3D принтиране, 3Dмоделиране, прототипиране разполагате с неограничени възможности да изработите и всякакъв вид друга коледна украса. За да ви вдъхновим още повече може да си харесате някоя от нашите формички :