Как бързо да спечелите пари чрез 3D принтер и 3D печат?

СЪДЪРЖАНИЕ

 

  • Как да спечелим пари с 3D печат
  • Проектирайте 3D дизайни за продажбата им на клиентите
  • Използвайте своите умения за обучение на други и преподаване на 3D печат
  • Стартирайте 3D печат за бизнеса
  • Чрез уебсайт за електронна търговия
  • Настройте вашия печатен център
  • Заключение

 

Въпреки че 3D печатът не е нова технология и съществува отдавна, все още ограничен брой фирми, предлагат услуги за 3D печат.

Това е така, защото технологията все още не е почукала на вратата на всички. Това означава, че това е подходящ момент да започнете бизнеса си с помощта на 3D печат.

С по-малко конкуренция ще имате по-добри възможности да утвърдите марката си в тази ниша. Но въпросът е: как да спечелим пари с 3D печат ?

Има много начини за това. Човек може да създаде фирма за електронна търговия или да продава персонализирани 3D печатни продукти. Има много средства за използване на адитивни производства, когато търсим да започнем бизнес.

Ако сте готови да научите за различните нюанси на 3D печат, няма начин да не успеете с технологията.

Има някои умения, които ще ви бъдат необходими за работа с 3D принтер . Чрез достъп до онлайн курсове и помощ на експертите можете лесно да придобиете тези умения.

След като направите това, можете да отпечатате 3D обекти на различни обекти за стартиране на бизнес за електронна търговия.

Цената на създаването на уебсайт и намирането на канали за електронна търговия са на достъпно ниво.

Ако това Ви създава неудобства може да се възползвате от услугите за създаване на електронен магазин за Вашите идеи, чрез платформата на VanSi 3D. Тя ще Ви предложи пълен набор от онлайн възможности за реализация на идеите и продуктите Ви, без да се налага да инвестирате предварително за това!

 

Как да спечелите пари с 3D печат

 

Както споменахме, има много начини да печелите пари с помощта на 3D принтер. Каквото и да отговаря на вашия бюджет и умения, това би могло да ви помогне да изградите свой успешен бизнес.

 

Проектирайте 3D дизайни за продажбата им на клиентите

 

Най-евтиният начин да започнете бизнес е да продавате дизайни на 3D печат. По този начин дори няма да се налага да закупувате 3D принтер.

3D проектирането е малко сложна задача. Дори собствениците на 3D принтери понякога имат проблеми при проектирането на свои собствени 3D файлове. И, винаги са готови да платят на тези, които са добри в проектирането.

Не е нужно дори да създавате свой собствен уебсайт, за да започнете веднага. Има много онлайн канали, които ви позволяват да продавате своите 3D дизайни онлайн на директни клиенти. По този начин можете да започнете да печелите веднага.

Тези портали за продажба на 3D дизайни като VanSi 3D дори предлагат инструменти за изграждане на собствен онлайн магазин. Така че, можете да продавате вашите дизайни под собствена марка.

Това ще помогне в дългосрочен план.

Повярвайте, има много клиенти по целия свят, които търсят страхотни дизайни. Дори водещите компании за 3D печат, които продават продукти с помощта на 3D принтери, винаги търсят нови дизайни. Кой знае, могат да ви наемат за всичките си дизайни на 3D печат?!

Това не е ли добър и евтин начин да започнете своя онлайн бизнес? Дори няма да се нуждаете от сериозни средства, когато стартирате този бизнес. Можете да направите всичко сами, докато не решите да разширите бизнеса си и да въведете 3D принтер за стартиране на 3D печат.

 

Използвайте своите умения за обучение на други и преподаване на 3D печат

 

Може да няма много хора, които биха били заинтересовани да научат всичко за 3D печат. Но винаги можете да генерирате любопитството, като разпространявате информираност.

Най-голямата причина класовете за 3D печат да не са много популярни на местните пазари е, че не много хора знаят за предимствата на 3D печат.

Освен това не са налични много класове. Така че ще имате превес, ако започнете класа във вашия град.

Реклама във Facebook и различни други сайтове за социални медии ще ви осигурят много внимание. Можете също така да популяризирате вашите класове офлайн чрез вестници и други медии.

Подредете семинари, представящи прекрасните неща, които човек може да направи с 3D печат.

Тези стъпки биха помогнали на другите да разберат необходимостта от придобиване на умения за 3D печат.

Освен това ще помогнете на много други да печелят от технологиите. Може да отнеме известно време бизнесът да стартира, но ще бъде много продуктивен, ако имате умения да обучавате другите. Научете другите как да печелят пари с 3D печат и те ще ви платят за помощта.

Истината е, че е по-лесно да се продават умения, отколкото да се продават крайни продукти. В допълнение, това е респектираща ниша. Така че, продължете, ако опцията ви интересува.

 

Стартирайте 3D печат за бизнеса

 

Знаете ли, че големите фирми вече са започнали да използват технологията на 3D печат за изграждане на прототипи? Малките фирми и местните инженерни фирми обаче все още изостават и биха могли да бъдат най-добрата цел за процъфтяване на вашия бизнес.

Ако сте добри в проектирането и 3D печат, можете да се обърнете към местните инженерни фирми, за да им помогнете в производството на прототипи.

3D принтерите успяват да създадат по-бързо сложни дизайни в сравнение с традиционните методи. И това е и евтино.

Когато споделяте същите знания с тези компании, те няма да могат да устоят на вашата оферта. Започнете да изграждате клиентска база на местно ниво и след като търсенето се разшири, можете да продължите напред и да разширите бизнеса си.

Вашите умения за 3D печат трябва да са на ниво експерт, ако искате да започнете бизнес чрез прототипи с 3D печат.

В случай, че фирмите вече разполагат с 3D принтер, можете да предложите да помогнете с дизайна на 3D печат. Това не би ви струвало нищо повече от вашето време и ще бъдете добре платени за това.

Така че, вземете своето решение и влезте в 3D печат и проектиране на прототипи.

 

Чрез уебсайт за електронна търговия

 

Най-добрата част е, че можете да започнете да печатате продукти от няколко дизайна и когато търсенето нарастне, можете да се разширите в същото време.

Не е необходимо в началото да създавате уебсайт. Можете да използвате различните съществуващи онлайн канали, които вече имат клиенти, идващи на техния уебсайт като първата в България платформа за Онлайн услуга за 3D печат за вашите 3D дизайни, производство и прототипиране- vansi3d.com.

Това ще ви помогне да създадете своя собствена клиентска база. Въпреки, че можете да очаквате известна конкуренция от останалите продавачи, които продават своите 3D продукти, винаги можете да имате предимство с вашия уникален дизайн и качество на продукта ви.

Сега, когато знаете, че е възможно да печатате продукти сами с помощта на 3D принтер, какво бихте отпечатали?

Ето няколко идеи, които можете да отпечатате чрез 3D принтер и да спечелите пари от продажбата им:

Декоративни предмети:

Кредит: 3dprint.com

 

Кой не обича да пълни къщите си с дизайнерски предмети? Например стилни вази, пръстени за завеси, часовници, държачи за четки за зъби и много други.

Всички търсим най-добрия дизайн, който е достъпен и уникален. Но повечето от нас не могат да си позволят такива дизайнерски предмети.

С 3D печат можете да направите тези елементи достъпни и с много по-евтини цени, като все още печалбата ви е на достатъчно високо ниво.

Продайте тези продукти онлайн, за да увеличите потребителската си база. Можете да предложите висококачествена услуга за 3D печат, като използвате правилния 3D принтер и най-качествените материали за производството на тези продукти. Можете дори да предложите на клиентите си да персонализират дизайна.

Знаете ли колко плаща човек, за да види неродените бебета на екрана, докато те са все още в утробата на майката?

Все пак почти всеки родител е платил за това. Така че, защо не могат да платят за 3D отпечатъка на неродените си бебета?

Мнозина биха платили допълнително, за да държат фигурките на плода на рафтовете си. Можете да направите това възможно за много родители.

 

Персонализирани слушалки:

Кредит: coolmaterial.com

 

Подобно на смартфоните, слушалките са собственост на почти всички, които притежават смартфон. Но слушалките са направени в стандартни размери.

Много хора имат проблеми с използването на тези слушалки поради размера. Или те са твърде малки или прекалено големи за ушите им.

Също така те са и с един и същ дизайн. Въпреки това, използвайки 3D принтери, човек не само може да отпечата 3D определените размери, но може да проектира слушалките според изискванията.

Най-важното е, че можете да продавате тези слушалки на много по-ниска цена, защото бихте използвали твърде малко материал.

Изграждане на детски играчки:

Това е нашият личен фаворит. Проектирането на играчки, които са безопасни за деца и в същото време са очарователни, е голяма работа.

Въпреки това, с 3D печат може да се направи с много повече съвършенство от използването на традиционните методи. Освен това можете да отпечатвате играчки в различни размери и дизайни всеки път, вместо да произвеждате подобни дизайни.

Можете да използвате различни цветове, стилове, размери и много повече с помощта на 3D принтер.

Все още не сте сигурни как да спечелите пари с 3D печат? Нека да разгледаме още няколко варианта…

 

Филмови реквизити за фенове:

Това са наистина сериозни неща. Феновете плащат сериозни суми, за да получат реквизита от любимите си филми.

Има много неща, които можете да създадете. От малки модели до големи. Времето за печат ще зависи от броя на частите, ще е необходима опора.

Но след като бъде завършен, феновете ще платят за цялата упорита работа, която сте извършили. Вместо да печатате предварително, можете да направите 3D печат, когато имате поръчка.

 

3D модни аксесоари:

Кредит: 3dnatives.com

 

Те са лесни за печат и могат да бъдат завършени за няколко часа. Повечето от аксесоарите са малки и изискват и по-малко материал.

Можете да ги отпечатате с пластмаса, най-евтиният материал от всички и можете да ги продадете на много конкурентна цена.

Персонализираните аксесоари ще получат внимание със сигурност. От гривни до пръстени и обеци, можете да използвате творчеството си, за да проектирате различни модни аксесоари.

 

Настройте вашия печатен център

 

Можете също така да отпечатвате продукти при поискване, като предложите вашия печатен център за потребителите. Има много хора по целия свят, които искат да получат няколко дизайна, отпечатани и изпратени до тях. Можете да приемете дизайна от тези клиенти и да го отпечатате точно както са поискали.

Дори няма да се изисква сами да проектирате отпечатъците. Или иначе казано, можете да таксувате допълнително, ако клиента има нужда и от дизайн.

И в двата случая, вие ще бъдете този, който печели. Ако можете да работите с 3D принтер(или имате такъв), използвайте умението си и се захващайте за работа.

 

Заключение

 

Има много хора, които продължават да обмислят възможността да започнат собствен бизнес, но не могат да поемат инициативата.

Това е така, защото създаването на бизнес от нулата не е лесно начинание. Не е така обаче при 3D печатът.

Бизнесът с 3D печат може да се започне самостоятелно, без да е необходима допълнителна работна ръка. И може да бъде разширен, когато пожелаете или се нуждаете.

Технологията все още не е налична навсякъде. Ето защо 3D печатът е в толкова голямо търсене. С всичко, което технологията може да осигури, потребителите винаги са нетърпеливи да опитат различните й нюанси.

Можете да бъдете посредник, помагащ на хората да използват предимствата на 3D печата. Вашият бизнес може да помогне на мнозина и от своя страна ще спечели и вие.

Сега, когато сте наясно как да печелите пари с 3D печат, ще бъде лесно да направите първата стъпка.

Научете за технологиите и усъвършенствайте уменията си, преди да решите да изберете някоя от алтернативите по-горе.