Подобно на нас, сигурно и вие сте изключително развълнувани от възможностите на 3D печат. За съжаление пейзажът е затрупан с проекти, които не са съвсем полезни.

Нека направим полезни неща! Ето списък на страхотните неща за 3D печат. Докажете на най-близките си, че има ежедневно и практично приложение на тази прекрасна технология.

 

Парник

(Източник: Prusaprinters)

Значи искате да отглеждате собствена здравословна храна? Вземете няколко дъски, включете принтера си и започнете да изграждате тази оранжерия „направи си сам“. Благодарение на модулния си дизайн можете да адаптирате размера на оранжерията според вашите нужди. Отделни части са свързани чрез интелигентен заключващ механизъм и дори се предлага с 3D отпечатан заключващ пружинен механизъм.

Кой го е създал? Kerle Makerspace

Къде да свалитеPrusaPrinters

 

Диспенсер на капсули за кафе

(Източник: Prusaprinters)

Защо да плащате за скъпи продукти, когато имате 3D принтер у дома? Този дозатор за капсули Nespresso е функционален и прост едновременно. Можете да извадите капсула с една ръка и за пълнене просто извадете дозатора от гнездото, обърнете го и го поставете върху нова опаковка капсули. Нито една капсула никога повече няма да кацне на пода!

Кой го създаде? Mintax

Къде да свалитеPrusaPrinters

 

Мобилен статив

(Източник: Thingiverse)

С годините 3D печатането става все по-усъвършенствано. Един добър пример е този статив за мобилен телефон. Проектиран да работи с повечето телефони, можете да го настроите на много полезни позиции. Можете дори да го удължите до максимална височина от 35 сантиметра. Всичко, от което се нуждаете, са винтове, пружини и малко време за печат и монтаж.

Кой е създател? Nat Gazer

Къде да свалитеThingiverse

 

Закачалка за каска

(Източник: Thingiverse)

Ето един хубав начин да съхранявате каската си, без партньорът ви да се оплаква, че заема твърде много място на багажника ви. Закачалката се състои от две части и е лесна за печат. Връзката спасена ????

Кой е създател? Sergi Lorenzo

Къде да свалитеThingiverse

 Органайзер за зарядно устройство

(Източник: Prusa Printers)

Тази малка кутия съкращава излишния кабел, като го съхранява в самия органайзер за кабели. Просто завъртете капака, за да навиете кабела. И ако имате нужда от повече дължина, просто дръпнете двата края.

Създател? DFV Tech

Къде да свалите: Prusaprinters

 

Модулен рафт

(Източник: Prusaprinters)

С 3D принтера можете да надхвърлите обичайния универсален подход. Тази модулна рафтова система се предлага в комплект с дъски, закачалки, щифтове, стойка за телефон и вази за цветя. Отпечатайте всичко, от което се нуждаете, и започнете да съхранявате нещата си.

Кой го създаде? Kashimi

Място за сваляне: Prusaprinters

 

Лампа Луна

(Източник: Prusaprinters)

Наистина привличащ вниманието обект за вашето нощно шкафче, тази лунна 3D лампа следва принципа на литофан. Това е просто абажур, но щом натиснете превключвателя на светлината, ще видите повърхността на Луната. Отпечатването на двете половини на Луната ще отнеме приблизително 2 дни. Диаметърът на лампата е 21 см и отговаря на стандартите на IKEA.

Кой е създател? Frank Deschner

Къде да свалите: Prusaprinters

 

Ово саксии

(Източник: Cults)

Ако имате малки растения (особено сукуленти), тези прекрасни саксии от 3D печат внасят малко цвят и радост във вашия живот.  Могат да се използват за съхранение на малки предмети.

Създател? Nahojjjen

Къде да свалитеCults

 

Тресчотки

(Източник: Sridev / Prusa Printers)

Разхвърляните кабели са мигрена, която чака да се случи, така че ги поддържайте под контрол с тази полезна малка тресчотка. Този модел може да бъде отпечатан с едно движение, не е нужно да сглобявате нищо. Предлагат се два размера (25 и 40 мм) и две версии (една с притъпени зъби).

Кой е създател? fns720.

Къде да свалитеPrusaprinters

 

Кутия за съхранение

 

StrandBox (Снимка: guomo_design, via Thingiverse)

Този StrandBox, вдъхновен от Death Stranding, е твърде добър, за да не бъде принтиран.

Кой е създател? gumo_design

Къде да свалите: Thingiverse

 

Невъзможната маса

Impossible Table (Снимка: Oak600, via Thingiverse)

Очевидно невъзможната маса е всъщност възможна, в противен случай не бихме писали това. Възползвайки се от структурния принцип, наречен тенсегрит. Невъзможната маса използва напрежението между изолираните компоненти, за да постигне външния вид на плаваща маса, държаща се на струни.

Кой е създател? Oak600

Къде да сваля: Thingiverse

 

Усилвател на звук Groovy Monster

Groovi Monster Sound Amplifier. By 3DShook, via Cults. Printed in Rigid.Ink Blue ABS

Това е пасивен усилвател за вашия смартфон, който добавя малко допълнително „омф“ към онези ламаринени високоговорители.

Кой е създател3DShook

Къде да свалитеCults3D

 

Куб за измерване

(Източник: Thingiverse)

Ето две прости, но напълно гениални кубчета за измерване за измерване в кухнята. Всяка страна на куба има слот за измерване на храна в чаши или супени лъжици. Най-добре да бъде отпечатан с PETG материал за максимална безопасност на храните.

Създател: Matt Strengler

Къде да свалите: Thingiverse

 

Самополиваща се саксия

(Източник: Cults3D)

Стайни растения, умиращи от пренебрежение? НИКОГА ПОВЕЧЕ. Отпечатайте този автоматичен поливач за растения и съвестта ви ще остане чиста. Особено полезно за кухненските билки, където може да ги накарате да издържат до една седмица по-дълго чрез повторно засяване в това устройство.

СъздателParallel Goods

Място за свалянеCults3D

 

Надяваме се да сме Ви били полезни със споделянето на тези проекти. Ако нямате 3д принтер, ние можем да Ви помогнем с изработката.

 

Източник: https://all3dp.com/1/useful-cool-things-3d-print-ideas-3d-printer-projects-stuff/