Софтуер за 3D проекти, продукти, проекти и инженеринг

 

Част 5

 1. ZBrush 4R7

Pixologic представя ZBrush 4R7, цялостно цифрово скулптурно решение. ZBrush включва ArrayMesh, NanoMesh и ZModeler с QMesh за подпомагане на творческия процес от първоначалното създаване до окончателното подобрение на произведения на изкуството.

 

Основни функции:

 1. По избор 64-битова поддръжка за пълноценно използване на мощността на компютъра на вашата машина и позволяваща по-голям брой полигони и повече креативност за по-малко време.
 2. ZModeler е интелигентна полигонална система за моделиране, която опростява процеса на създаване чрез сливане на полигони, изтриване на цели геометрични блокове, свързване на части с усъвършенствани пътеки и повтаряне на действия с едно щракване
 3. Прецизирайте формата на вашия модел в реално време, за да преобразите начина, по който създавате модели с твърда повърхност

Цена:

 • ZBrush 4R7 Mac за един потребител лиценз: $ 795
 • ZBrush 4R7 Лиценз за един потребител на Windows: 795 $
 1. VectorworksFundamentals

Опростеният набор от инструменти и интуитивните възможности за 2D / 3D моделиране правят Vectorworks Fundamentals най-добрият софтуерен инструмент за продуктови инженери. Vectorworks Fundamentals дава на потребителите свободата да проектират по свой собствен начин и да улавят и развиват вашите идеи на едно място.

Основни функции:

 1. Най-добрите в индустрията интегрирани инструменти за изображения.
 2. Творческо 3D моделиране с усъвършенстван набор от твърди частици и повърхностни инструменти NURBS за създаване на всякаква форма и лесно изучаване на геометрията.
 3. Интуитивен интерфейс за проектиране от всеки 3D изглед, използващ режими в инструменти за моделиране, които автоматично извеждат работни равнини, когато курсорът се движи.
 4. Манипулиране с модели с лекота.
 5. По-точна информация за обекта и по-добро кликване

Цена: Оферта за контакт

 

 1. 3DS Max

Autodesk 3DS Max е мощен софтуер за 3D моделиране за продуктови инженери. Потребителите имат силата да моделират всеки човек, място или нещо, което могат да си представят, благодарение на инструментите за оформяне и дефиниране на 3DS Max.

Основни функции:

 1. 3D моделиране, засенчване и картографиране на текстури
 2. Работи с повечето големи рендери, включително V-Ray, Iray и mental лъч
 3. Гъвкава оперативна съвместимост, за да се впише в работен процес с Autodesk Revit, Inventor, Fusion 360 и Stingray или със SketchUp, Unity, Unreal и други.

Цена: БЕЗПЛАТНА пробна версия за 30 дни

 • 3DS Max абонамент – $ 185 / месец
 • $ 1470/1 годишно
 • 2795 долара / 2 години
 • $ 3 970/3 години

 

 1. Modo

Леярна разработва иновативни софтуерни решения за индустрията за дизайн, визуализация и развлечения. Modo съдържа набор от инструменти за 3D моделиране, текстура и рендиране, така че продуктовите инженери да могат да изследват и разработват идеи бързо, лесно и креативно. Modo е полезен инструмент, особено за 3D моделиране за визуализация и бързо представяне и изображения.

Основни функции:

 1. Бързо директно моделиране, гъвкаво процедурно моделиране, набор от инструменти Fusion Boolean и вградени скулптурни инструменти.
 2. Фокусирайте се върху създаването, а не върху строителството.
 3. Усъвършенстван фотореалистичен и прогресивен рендер, така че да може да визуализира дизайни, докато се разработва.
 4. Моделиране, скулптуриране, текстуриране, рисуване и фотореалистично изобразяване в пълен, лесен за използване пакет с включени неограничени възможности за мрежово изобразяване

Цена: БЕЗПЛАТНА пробна версия за 30 дни; Свържете се за оферта

 

 1. Autodesk Alias

 

Софтуерен инструмент за проектиране и проектиране, Autodesk Alias служи като идеален инструмент за промишлен дизайн на повърхности и автомобили. Alias Design, SpeedForm, AutoStudio, Concept and Surface съдържа Autodesk Alias и комуникационна концепция за поддръжка, моделиране на дизайна, техническа повърхност, обратен инженеринг, визуализация на проекти в реално време и сътрудничество в инженерното развитие.

 

Основни функции:

 1. Гъвкаво моделиране на продукти за визуализация на многоитерационни форми;
 2. Динамично моделиране на формата за редактиране на продуктови модели на всеки етап;
 3. Разширени 3D модели с 3D скулптура;
 4. Бързо концептуално моделиране с мрежово моделиране за изучаване на 3D скулптурна концепция, по-добри теоретични и функционални линии и др.

Цена: Оферта за контакт

 1. OpenJSCAD

 

Комбинация от OpenSCAD и JavaScripts, OpenJSCAD предоставя уникален подход за разработчици при разработването на 3D модели. Продуктовите инженери могат да създават по-прецизни модели за 3D печат с OpenJSCAD.

Основни функции:

 1. Поддръжка на изходния код на OpenSCAD
 2. Използва JavaScript концепции и библиотеки
 3. Създава и манипулира 3D фигури в допълнение към 2D фигури

Цена: БЕЗПЛАТНО

 1. ImplicitCAD

 

Мощен, програмен CAD с отворен код, ImplicitCAD дава възможност на инженерите да използват език за програмиране за създаване на обекти. За някои сложни обекти и продукти използването на програмиране е най-ефективният начин да се избегнат грешки в дизайна, като се използват математика и компютърни науки за създаване на по-добри продукти с 3D принтери.

Основни функции:

 1. Проектирайте класове обекти, параметризирани от променливи и в сътрудничество с други
 2. Дизайн на уеб браузър
 3. Безплатен инструмент с отворен код за 3D моделиране

Цена: БЕЗПЛАТНО

 

 1. Antimon

С ръцете си в хардуер, фърмуер, софтуер и дизайн, Мат Китър има специален интерес да прави интерактивни неща и бързо да създава прототипи и изработка. Ето защо той построи Antimon като инструмент за 3D CAD моделиране, който „еволюира от машини Lysp, а не до чертежни маси“.

Основни функции:

 1. Изграден по три оси: рамка за проследяване на информационния поток чрез целеви ациклични графики, геометричен механизъм за създаване на CSG и стандартна библиотека от форми и трансформации.
 2. Твърдото моделиране се извършва чрез свързване на възли в графиката.
 3. Везни на графичния двигател до сложни многочастични възли.
 4. Геометричният двигател използва функционални понятия за твърдо моделиране, което е идеално за моделиране с булеви операции.
 5. Геометричният режим създава фигури като сенчести растерни изображения и след това ги събира до 3D гледна точка.
 6. Определете персонализирани форми.

Цена: БЕЗПЛАТНО

 1. Stradata 3D designТърговска програма за 3D моделиране и анимация, Strata Design 3D е мощен, но достъпен софтуерен инструмент за дизайнери и инженери. Strata предлага Design 3D CX 8.0 за професионално 3D моделиране и анимация в Mac OS.Основни функции:
  1. Захранване от край до край за целия работен процес на 3D проектирането.
  2. Пълна интеграция на Adobe Photoshop и многократно качество на рендиране
  3. Интегриран модел и сценична композиция за получаване на висококачествени изображения и анимации.
  4. Самостоятелно решение, свързано с други инструменти и ресурси за повишаване на ефективността на работния процес.
  5. Лесен за използване набор от инструменти за моделиране и среда за манипулиране на полигони, шпилки и примитиви във всеки 3D обект, който можете да си представите.
  6. Използва множество филтри и опции за точен импорт на модели и сцени на трети страни.

  Цена:

  • Проектирайте 3D CX 8 абонамент за Mac

  o 1 място: 19,95 долара / месец плюс 50 долара данък върху лиценза

  o 5 места: 84,79 долара на месец плюс 212 долара данък върху лиценза

  o 10 места: $ 159.60 / месец плюс $ 400 данък върху лиценза

 

 1. MorphiApp

Morphi е приложение за 3D дизайн за 3D печат, добавена реалност, виртуална реалност, стоп-анимация, визуализация и други за създаване на изобретения, прототипи и продукти. Morphi дава на продуктовите инженери и техните екипи възможността да създават 3D модели от всяко място, използвайки докосване и 3D форми, текст, ръчно рисуване, изображения и оптимизирани инструменти за 3D моделиране.

Основни функции:

 1. Прост, мощен инструмент за 3D дизайн.
 2. Използва докосване за закрепване на 3D модели навсякъде и по всяко време с помощта на мобилно устройство.
 3. Проектирайте както онлайн, така и офлайн.
 4. За настолни компютри iPad, Mac и лаптопи Mac.

Цена:

Morphi за iPad: БЕЗПЛАТНО с опции за покупка в приложението

 • Morfi за Mac: $ 9,99