3D печатът – основа на иновативни бизнес модели

Производство чрез 3D печат помага за оформянето на бизнес моделите на утрешния ден. Всъщност използването на 3D печат не е само въпрос на получаване на добър прототип или хубави и забавни завършени 3D печатни части. Допълнителното производство предлага нови предимства, което позволява изграждането на иновативни бизнес модели. Тези идеи за нови бизнес модели биха могли да Ви вдъхновят да откриете нов бизнес за вас и вашето семейство!

Производство по поръчка

Една от основните разлики между адитивното производство и традиционните техники за производство е, че докато използвате 3D печат, имате възможност да извлечете максимума от производството по заявка.

Вместо да се опитвате да предвидите от какво и кога ще се нуждаете, производството на части предлага възможността просто да получите това, което ви е необходимо, когато имате нужда от него. Не се изискват инструменти, а времето за производство може да бъде значително намалено за малки партиди с помощта на 3D печат! Това означава, че когато се нуждаете от продукт, не е нужно да чакате седмици, за да получите инструменти и форми, готови: просто получавате вашия обект, когато е необходимо.

Най-добрият пример, който можете да ви дам тук, е примерът с 3D отпечатани резервни части!

Производството на части е чудесно решение за избягване на проблеми със съхранението. Наистина, една компания може лесно да се притеснява от своя инвентар. С производството на добавки можете да получите 3D печатни резервни части при поискване и няма нужда да ги съхранявате! Дигитализирането на производството е истинско предимство и определено трябва да започнете да мислите за това.

Прототипиране

Използването на 3D печат може изцяло да промени вашия процес на прототипиране. След като получите вашия 3D файл, създаването и производството на нови итерации на вашите проекти ще бъде по-бързо и по-евтино от всякога. Освен това тестването на функционалните прототипи никога не е било толкова лесно.

Вашият процес на разработване на продукти определено ще се възползва от приемането на адитивни производства. Спестяването на време и пари, за да получите по-добри прототипи е това, което 3D печатът може да ви предложи и може да окаже голямо влияние върху вашите продукти и върху целият ви бизнес.

Персонализиране

Предлагането на персонализиран опит на клиентите става все по-важно за някои предприятия. Масово персонализиране е трудно да се постигне, ако се използва традиционно производство. Персонализирането като цяло е скъпо поради допълнителните или сложни стъпки на процеса.

Но производството на части има много предимства за целите на персонализацията, благодарение на тази техника няма допълнителни разходи за масово персонализиране.

При използването на 3D печат, няма нужда от създаване на калъпи или специфични инструменти. За да създадете персонализиран продукт, просто актуализирате 3D файла на продукта, което може да бъде направено от клиента.

Тъй като цената на производствения процес е еднаква за 1 или 10 000 бройки, при употребата на 3D печат, можете да произвеждате и масово да персонализирате части и това няма да повлияе на производствените ви разходи.

Тази възможност за предлагане на опции за персонализиране на клиентите също е добър начин да изградите сериозно конкурентно предимство за вашата компания.

Гъвкавост

Производството базирано на 3D технологии предлага гъвкавост и иновации. Вашият бизнес модел става модулен и адаптивен, когато използвате 3D печат. Ще получите по-голяма гъвкавост за създаването на вашите продукти, като контролирате точно вашия продукт, неговата геометрия, но също така и броя на желаните части. Ниските обеми вече не са проблем.

Цялата ви организация може да се възползва от тази гъвкавост, с по-лесен процес на прототипиране, по-ефективен производствен процес, по-адаптирани предимства, като например адаптирани инструменти.

Услуга за производство на вашите части

Бизнес модел, базиран на услуги, наистина би могъл да ви подхожда. Този модел е свързан със споделяне на производствена инфраструктура, използване на услуга за производствения процес на вашите части. Използването на услугата за 3D печат за получаване на вашите 3D отпечатани части може да бъде наистина ефективно и удобно решение.

Предимствата на 3D печат са многобройни. Но прилагането на нов производствен процес във вашата компания може да бъде истинско предизвикателство. В действителност, ако искате да използвате технологии като SLS (Selective Laser Sintering) или метални 3D решения за печат , за които може да се наложи използването на промишлени 3D принтери. Ако не искате сами да се справяте със сложни и професионални машини, използването на услугата за 3D печат като VanSi 3D като партньор за производство може да ви помогне да се възползвате от всички предимства само на производството на части. Просто трябва да качите своите 3D файлове, а нашите експерти по 3D печат се справят с останалото!

Професионалните машини са скъпи, а 3D принтерът ви позволява да използвате само една технология. Работейки с услуга за 3D печат, ще получите възможността да работите с широка гама от технологии за 3D печат и материали и по този начин да се възползвате максимално от различни механични свойства или да намерите идеалния материал за вашите проекти.

Оптимизирайте

3D печатът може да се използва за различни приложения и да повлияе на различни области на вашия бизнес. Това също може да бъде решение на проблема ви със съхранението, като подобрите производството си и преосмислите управлението на вашата верига за доставки.

Можете да спечелите място, като използвате дигитален инвентар вместо зает склад, можете да намалите процеса на сглобяване, като отпечатате вашите части с нови иновативни дизайни и др. Възможностите за пресъздаване на по-ефективна верига за доставки са многобройни.

 

Адитивното производство може да ви помогне да преосмислите своя бизнес модел, за да осигурите по-добро преживяване на клиентите си. Може да ви помогне, както с ежедневните си задачи, така и с цялата ви стратегия.

Не се колебайте да се свържете с експертите на ВанСи 3D. Тяхната консултантска услуга може да ви даде всички отговори, от които се нуждаете.